What you can do

Activiteitenlijst

Sargas Bloedstrijd

De schrijvers van het boek "Sargas bloedstrijd" zullen aanwezig zijn en zullen ook als Sargas ridders (karakters uit het boek) rondlopen en de verkochte exemplaren op verzoek bij de stand van "Ander Wereld" signeren en natuurlijk kun je met ze op de foto! Even korte info over het verhaal: Drenthe.... nu. Een groene en rustige provincie in Nederland. Met een rijke geschiedenis wat nog altijd zicht- en voelbaar is. Maar zo zicht- en voelbaar als deze zomer was het nog nooit! 2 tieners, komen terecht in het verleden van Drenthe, waar een duistere macht de wereld zoals wij die kennen bedreigt. Kunnen Anne en Koen het tij nog keren? Op een groots avontuur, maken ze kennis met de mythen en legenden uit Drenthe, die maar al te echt blijken. Alleen een mysterieuze ridder orde kan de balans herstellen...of is het al te laat? Lees het hele spannende verhaal in het boek! www.sargasbloedstrijd.weebly.com

Gardiens de Midgard

Gardiens de Midgard is een Re-enactment groep met haar roots in Frankrijk en sinds 2016 ook een groeiende Nederlandse aftakking heeft. Deze groep laat zien hoe het leven in de 9e tot de 11e eeuw is geweest in de Viking cultuur. Wij laten zien hoe het alledaags leven liep, en wat de mensen zoal bezig hield door de dag heen. Zo word er op het kampement met meerdere ambachten gewerkt en met verschillende materialen zoals leer, hout, steen of been. Ook word er gekookt op een historische wijze met de ingrediënten uit de tijd van de vroege middeleeuwen. Daarnaast kunnen er ook demonstraties worden gegeven over hoe er werd gevochten, met verschillende wapens en in verschillende stijlen. Dit alles geven wij ook graag uitleg over en staan ook zeker open voor vragen. Ook vertellen wij de mensen met passie over de mythen en sagen uit deze rijke cultuur. 

Ennorandirrim en de Frije Friezen

Wederom zijn Ennorandirrim en de Frije Friezen vanuit Midden-aarde naar Imaginarium gekomen en ook dit jaar zullen wij er alles aan doen om u te vermaken. Kom bij ons langs voor een praatje, een spelletje of om uw vermoeide benen wat rust te geven. Test uw boogschietkunst met het Orkhoofdenschieten, leer de beginselen van het Tengwar-schrijven of kijk hoe ringen gesmeed worden... En voor de kleine koene ridders: ga de strijd aan met een echte ridder en misschien wordt jij wel tot "Ridder van Rohan" geslagen... Wij ontmoeten u graag in ons kampement!

Kening Striid

Wij nodigen je uit bij het eerste open nederlands HMB Bohurt Tournooi op 19-20 augustus 2017.
Categorieën: zaterdag bohurt 5 vs. 5, dames 3 vs. 3 en zondag de HMBIA duel categorieën long pole axe en sword & shield.
Wie kroont zich "Kening" en wordt heerser van Magna Frisia. In de middeleeuwse geschriften wordt het gebied aangeduid onder de Latijnse benaming Frisia. Dit rijk ontstond halverwege de 7e eeuw. Magna Frisia is het Friese rijk in de periode dat het op zijn grootst was (650-734). Het werd bestuurd door koningen en strekte zich - volgens sommige 19e-eeuwse auteurs - uit van het Zwin bij Brugge in België tot aan de Wezer in Duitsland. Het centrum van de macht was de stad Utrecht. #WhoWillRule

Kening Striid is een vrij jonge moderne sport, full contact vechten met het gebruik van offensieve en defensieve wapens kenmerk van de Middeleeuwen. Met name de harnas en wapens moeten van de stijl uit de periode 1200-1699 te zijn. HMB is een full contact sport, Deelnemers vechten met stalen botte wapens en zijn gekleed in volledige wapenuitrusting, die net als de wapens, zijn gemaakt op basis van historische maatstaven. De volledige set wapenrusting moet afkomstig zijn uit dezelfde plaats en binnen een vijftig-jaar tijdspanne. Slagen kunnen gericht zijn op alle delen van het lichaam (met de reglementen beperkingen); zowel worstelen en slag technieken zijn toegestaan.
In tegenstelling tot geënsceneerde gevechten, die kan worden gezien op festivals van historische re-enactment van de Middeleeuwen, zijn de gevechten full contact en met scheidsrechters die een speciale opleiding en ervaring hebben.

Haertfara

Hallo! Wij zijn Mark en Paula, samen bewonen wij het kampement Haertfara. Ons kampement draagt de naam Haertfara wat reizende haard betekent, of wel 'thuis weg van huis'. Bij ons kun je zien hoe men in de vroege middeleeuwen leefde. Wij houden ons bezig met koken op houtvuur, wol bewerken (kammen, spinnen, verven, vilten), spelletjes doen, praatjes maken en verder alles wat er bij komt kijken in het leven van een reizende haard in de vroege middeleeuwen. Natuurlijk met een vuurplaats waar eigenlijk altijd wel een pannetje water boven hangt. Van de kok kun je een luisterend oor, grap of verhaal verwachten, maar ook een tik over je vingers als je uit de pan snoept. Ons kampement bestaat uit een gemeubileerde A-frame tent, waarvan een deel open gezet wordt als luifel en een slaaptent met een bed wat ook te bekijken is. Wij maken zoveel mogelijk zelf en met de hand. Het meeste meubilair en de meeste kleding hebben wij zelf gemaakt. Zoals je in het kampement kunt zien werken wij met onder andere: vachten en vilt vachten, wol, linnen, hout en leer. Als je in de keuken woont heb je geen honger, dus wij bijten niet. Met andere woorden: als je een vraag hebt, stel hem gerust. We beantwoorden hem graag.

Amluth

Æmluþ is een kleine re-enactment groep uit het Noord-Hollandse Alkmaar. Wij doen een poging uitbeelding te geven aan het "dagelijks" leven van de bewoners van het noorden van West-Frisia gedurende de periode van ca. 800 tot 1000 n.Chr, met het zwaartepunt op de periode van 832 tot 894 n.Chr. de periode waarin de intensiefste contacten plaatsvonden tussen de Friezen en Noormannen.

Susanne Wielstra
Contact

info@imaginarium-festival.nl

Vijversburg
Swarteweisein 2
9255 JB Tytsjerk