What you can do

Activiteitenlijst

Kening Striid / Eigenlijk een heel gewone wedstrijd

Wij nodigen je uit bij het tweede open nederlands HMB Bohurt Tournooi op 17-18-19 augustus 2018.
Na het succes van afgelopen jaar waar bezoekers massaal toestroomden om dit spectacel te zien is er dit jaar een tweede editie!
Categorieën: zaterdag bohurt 5 vs. 5, dames 3 vs. 3 en zondag de HMBIA duel categorieën long pole axe en sword & shield.
Wie kroont zich "Kening" en wordt heerser van Magna Frisia. In de middeleeuwse geschriften wordt het gebied aangeduid onder de Latijnse benaming Frisia. Dit rijk ontstond halverwege de 7e eeuw. Magna Frisia is het Friese rijk in de periode dat het op zijn grootst was (650-734). Het werd bestuurd door koningen en strekte zich - volgens sommige 19e-eeuwse auteurs - uit van het Zwin bij Brugge in België tot aan de Wezer in Duitsland. Het centrum van de macht was de stad Utrecht. #WhoWillRule

Kening Striid is een vrij jonge moderne sport, full contact vechten met het gebruik van offensieve en defensieve wapens kenmerk van de Middeleeuwen. Met name de harnas en wapens moeten van de stijl uit de periode 1200-1699 te zijn. HMB is een full contact sport, Deelnemers vechten met stalen botte wapens en zijn gekleed in volledige wapenuitrusting, die net als de wapens, zijn gemaakt op basis van historische maatstaven. De volledige set wapenrusting moet afkomstig zijn uit dezelfde plaats en binnen een vijftig-jaar tijdspanne. Slagen kunnen gericht zijn op alle delen van het lichaam (met de reglementen beperkingen); zowel worstelen en slag technieken zijn toegestaan.
In tegenstelling tot geënsceneerde gevechten, die kan worden gezien op festivals van historische re-enactment van de Middeleeuwen, zijn de gevechten full contact en met scheidsrechters die een speciale opleiding en ervaring hebben.

Susanne Wielstra
Contact

info@imaginarium-festival.nl

Vijversburg
Swarteweisein 2
9255 JB Tytsjerk